Slokas on Srinivasar -Sri Sarikaadhikarana Ratnamala by KapisthalamDesikachariar Swamy.
ஸ்ரீதேவி தாயார் ,பூதேவி தாயார் ஸமேத ஸ்ரீநிவாஸ பெருமாள் -திருமலை கோவில்/SriVenkateswara with His consorts -Sri Devi and Bhudevi -Sri VenkateswaraTempleTirumala |
Swami attributes each of the qualities of Brahman to Lord Srinivasa and establishes the devotional identity of Narayana with Lord Srinivasa.They were written in 1937 A.D.
श्री
ஸ்ரீ
श्री श्रीनिवासपरा ब्रह्म णे नमः
ஸ்ரீநிவாஸ் பர ப்ரஹ்மணே நம :
Sri Srinivasapara Brahmane namah.
| |श्रीशारीर कधिकारण् रत्नमाला ||
ஸ்ரீ சாரீரக அதிகரண ரத்ன மாலா
|| SRISARIRAKADHIKARANARATNAMALA||
सप्रकाशा
ஸப்ரகாஷ
Saprakasha
प्रकाश :
பிரகாஷா
Prakasha:
श्री स्तनन्यस्तकस्तूरीनिस्तुलामोदमेदुरम् |
विस्तारयतु मे स्वस्ति वस्तु कौस्तुभलक्षणम् ||
ஸ்ரீ ஸ்தானன்யஸ்த கஸ்த்தூரி நியோ ஸ்தூலம் ஓதமேதுரும்
விஸ்தாரயது மே ஸ்வஸித் வாஸ்து கௌஸ்துப லக்ஷணம் ||
Sri stananyasta kasturiniosthoolamodamedhurum'
Vistharayathu mey swasith vasthu kausthubhalakshanam||
नाथयामुनियतीशता द्रुशामायामै लिगुरु रत्न गुफिता |
நாதமுநயதி ஷதா திரஷன் மாய மவுலி குரு ரத்னா கும்பதி |
Nathayamunayathi shathadrishanmayamouli guru ratna gumpathi/
भातु मे गुरुपरम्परामयी हारय षिटिरनघा हृदन्तरे ||
பாது மே குரு பரம்பரா மயீ ஹரயாஷ்தி ரணக ஹருதன்தறே
Bhathoo mey guruparamparamayee harayashti ranagha hridantare//
कौशिक देशिकसूरिश्शासनात:श्रिनिवासस्य |
अधिकरणरत्नमालां निर्माय व्याकरो त्येनाम् ||
கௌஷிக தேசிக சுரிஷாஸ் சநதாஹ ஸ்ரீநிவாஸாய |
அதிகாரண ரத்னமாலாம் நிர்மாய வ்யகரோ தேயேனம் |\
Kaushika desikasurishaasanathaha srinivasaya|
adhikaranaratnamalaam nirmaya vyakaro tyenam|
अधिकरणरत्नमाला
அதிகாரண ரத்னமாலா
Adhikaranaratnamala .
sloka 1
ஸ்ரீ சேக்ஷசைலே ஷ்ரிங்கே து ங்கே நிகமோத மங்கேச |
உஸ்தாங்கே ச பாநின்றோஸ்ய ஜவாலமேகம் பஜே தேஜ :||
--Sri shesashaila shringe tunge nigamotha mangechcha|
ustange cha phanindrosyo jwalamekam bhaje tejah:||
2.விரசித்த கர்மா விசாரைர் முமுக்ஷு பிஸ்தாத் பலேஷு
யஞஆஸ்யாம் புருஷை ஸ்தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 2. Virachitha karma vicharair mumukshu bhisthat phaleshu
Yagnyaasyam purushai sat bramha Srinivasa nama bhaje||
3.உத்பத்தி ஸ்திதி விலையை :புவனஸ்யை தஸ்ய யத்கார்யை :|
யத் ப்ரதி பத்தும் ஷக்யம் தத் ப்ரம்ஹ ஸ்ரீனிவாச நாம பஜே ||
sloka 3. Uthapathi sthithi vilayair bhuvanasya tasya yathkaryaihi
yath prathi pathum shakyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
4.ஜகத் ஏக காரணம் யத் சர்வயஞ ஞாத் வாதி குண கணாபரணம் |
ஷாஸ்த்ரைக ஸ்மதிகம்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீனிவாச நாம பஜே ||
sloka 4 Jagad eka karanam yat sarvagna gnvath vadi guna ganaabharanam|
shastraika samadhigamyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
5.நிகில நிகமாந்த வாக்யை புருஷார்த்த தயா அபிதீய மாநத்வாத் |
யத் பவதி சாஸ்திர வேத்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 5-Nikhila nigamaanta vakyaihi purushartha taya abhidheeya maanatvaat|
yad bhavati shastra vedhyam tad brahma Srinivasa naam bhaje|
6. ஈக்ஷ விசேஷ வசனாத் ஸச் சப்தித காரணஸ்ய ஸத் வித்யா |
யதிதி வ்யனக்தி தத் ஸத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 6 Eerkshaa vishesha vachanaat sach chabdita kaaranasya sath vidya|
yaditi vyanakti tat sat tad brahma Srinivasa nama bhaje||
7. நிரூபாதிக ஆனந்த ஆத்யைர் ஆனந்த மயம் வ்யநக்தி தத் வித்யா |
இதர வ்யாவ்ருதைர் ;யத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 7- Niroopadhika ananda adhyair aananda mayam vyanakti tad vidhya|
Itara vyaavrittair yat tadbrahma Srinivasanama bhaje||
8. ஆதித்யா மண்டல அந்தர் வர்தினம் உபதிஷ்யா புண்டரீகாக்ஷம் |
வித்யா வ்யநக்தி தம் யத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 8-Aadityamandala antarvatinam upadishya pundareekaksham|
Vidyaa vyanakti tam yat tadbrahma Srinivasanama bhaje|
9.ஆகாஷஸ்ய வதந்தி யத் ஏக யோக்யான் பராயணத் வாதீன் |
தம் கமயத்தி ஸ்ருதிர் :யத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 9 -Aakaashasya vadantee yad eka yogyaan paraayanat vaadeen|
tam gamyati shrutir yat tad brahma Srinivasa nama bhaje||
10- ப்ராணஸ்ய காரணத்வம் ஸ்ருதிர் ப்ருவாணா ப்ரஸித்தி நிர் தேஷாத் |
யதிதி வ்யநக்தி தமிமம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
sloka 10--Pranasya kaaranatvam shrutirbruvanna prasiddinirdeshaat|
yaditi vyanakti tamin tadbrahma Srinivasanama bhaje ||
11.நிரதிய ஷாயா தீப்தி யுக்தாம் ஜ்யோதி :பாதி அஸ்ய பூதாநி |
இதயுக்த்யா யத்கமயத்தி தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka11--Niratishaya deepta yuktam jyothi paadosya bhootani|
ityuktyaa yadgamayati tad brahma Srinivasa nama bhaje||
12.இந்திரா ப்ராண பதோக்தம் யதிதி வ்யக்தீ கரோதி யத் தர்மை|
வித்யா ப்ரதர்த நாங்க தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka12--Indra praana padoktam yaditi vyaktee karoti yad dharmaihi|
Vidhya pratarda naankaaa tad brahma Srinivas nama bhaje||
13.ஸர்வம் ப்ரஹ்ம யதுக்தம் தத் தத் ஜ் ஜாத்வாத் யநுக்தி ஸாமர்த்யா த் |
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka13-- Sarvam brahma yadutkam tatha j jatvaadhyanookti saamarthyaat|
yaditi vyanakti vidhya tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
14.அத்தார மோதனோத்தய ஸி த்தம் ம்ருத்யூ பஸேசன த்வோக்த்யா |
ஸம் ஹர்த்ரு யதிதி கமயதி தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 14--Attara modanotya sidham mrityoopasechana tvoktya|
sam hartru yaditi gamayati tad brahma Srinivasa nama bhaje||
15 .அக்ஷிபுருஷம் ப்ரஸித்தை சக்ஷு :ஸ்தித் யாதிப்பி தர்மை :
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka--15--Akshipurusham prasiddhaischakshuhu sthityaadibhir dharmaihi|
yadati vyanakti vidya tadbrahma Srinivasanama bhaje||
16. அந்தர்யாமித யோக்தம் யுகபத் ஸர்வஸ்ய நியமன ப்ரமுகை: |
யதிதி வயநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka16-- Antaryamita yoktam yugapat sarvasya niyamana pramukaihi|
17. யத் பூதயோ நிராக்ஷரமுக்தம் யஜ்ஞ பகைர் தர்மை |
வித்யா ஸ்புடயதி தத்யத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka17-Yad bhootayo niraksharamuktam yajgnya pakair dharmaihi
Vidhya sputayati tadhyaat tad brahma Srinivasa nama bhaje||
18. வைஸ்வானரா தம் வித்யா தயூப்ர ரூதீனம் ததங்கதா கதா நாத் |
யதிதி வயநக்தி தமிமம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 18--Vaishvaanaraatm vidhyaa dhyuprabruteenaam tadangataa katha naat|
yaditi vyanakti tamim tadbrahma Srinivasanama bhaje||
19.த்யூ ப்ருதிவ்யாத் யாதாரம் கதயந்த் யம்ருதஸ்ய ஸேதுமாந்மாநம்|
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka19--Dhyu pruthivyaadhyadhaaram kathayantyaamrutasya setumaatmaanam|
yaditi vyanakti vidhya tad brahma Srinivasa nama bhaje||
20. ப்ராண பதோக்தா ஜீவாதர் தான் தரம் அவகம்யா பூமாநாம் |
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka20--Praana padoktaajjeevadar thaantaram avagamayya bhoomaanam|
yaditi vynaykti vidhya tadbrahma Srinivasanama bhaje||
21-அக்ஷரம் அஸ்தூலம் அவன்வித்யாத் யுக்தம் ப்ரஷாஸித் ருத் வாத்யை :|
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka21--Aksharam asthoolam ananvityadh yuktam prashaasitritvadhaihi|
yaditi vyanakti vidhya tadbrahma Srinivasanama bhaje||
22.முக்தே க்ஷயமாண புருஷம் ஷலோகோத்தயா ஸூ ரி த்ருஷ்யமான தயா |
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka22--Mukteksyamaana purusham shlokoktya soori drishyamana taya|
yaditi vyanakti vidhya tad brahma Srinivasa nama bhaje||
23. அபஹத் பாபமத் வாத்யை :யத் தர்மை :யதிதி தஹர மாகாஷம் |
விவ்ரு நோதி தஹர வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka23--apahat paapmat vaadhyair yadhramair yaditi daharamaakasham|
vivrinoti daharavidya tad brahma Srinivasa nama bhaje||
24.அங்குஷ்ட மாத்ர புருஷம் மனுஷ்ய ஹ்ருதயஸ் தம் ஈஷி த்ரத் வாத்யை :|
யதிதி வ்யநக்தி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 24-- Angusthamathra purusham manushya hridayastham eeshitritvaadhyaihi|
Yaditi vyanakti vidya tadbrahma Srinivasanama bhaje||
25 துக்க த்ரயாபி பூதை : ஆத்யன் திக தன்னி வ்ருத்தி காமனயா |
தேவை ரபி யதுபாஸ்யம் தத் ப்ரம்ஹ ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka25--Dukhatrayaabhi bhootair aatyantikatanni vrittikaamanayaa|
Devairapi yadupaasyam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
26. வஸு ருத்ராதி பதஸ்தை :பூயஸ் தத் ப்ராப்தி காமான வத்பி :|
ஸ்வாவஸ்தம் யதுபாஸ்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka26--Vasu rudraadi padasthair bhooyastat praapti kaamanaavadbhihi|
svaavastham yadupaasyam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
27 ஸூஸ்ரரூஷூம் ப்ரதி குருணா ஸூத்ரே த்யா மந்த்ரணஸ்ய த்ருஷ்டஸ்ய |
ஷோசன நிமித்த கதயா ஷூத்ரேஷு அதிகார கமகத விரஹாத் ||
sloka 27--Shushroosham prati guruna shoodraityaa mantranasya drishtasya|
shochana nimitta katayaa shoodresh vadhikaara gamakataa virahaat||
28. ஸுதர்ஸயாபி முமுகஷோர் வேத அத்யனாதி ரஹிதஸ்ய |
நாதிக்ருதி : யத் உபாஸ் தொவ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
29. அகாஷஸ்ய வதந்தீ ஸ்ருதி ரன்யா நாம ரூப கர் த்ருத்வம்
யதிதி வ்யநக்தி தமிமம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
30- யோகி வஷீ கர்னீ ஏஷு இந்திரிய பூர்வேஷு யஸ்ய முக்யத்வம் |
அபிதத்தே கடவல்லி தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
Abhidatte katavallee tad brahma Srinivasa nama bhaje||
31--யத் கார்ய த்வம் ப்ரக்ருதே ப்ரஜா :ஸ்ரீஜன்ய அஜா ஸ்ருதி :ப்ருதே |
ஷாகாந்தரைக கண்டயாத் தத் ப்ரஹம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka31--Yatkaaryatvam prakritehe prajaaha srijantyaa ajaashruti broothe|
Shaakaantaraika kanthyaat tadbrahma Srinivasanama bhaje||
32-- பஞ்சஜன ஷபதி தானாம் அகாஷ் யே இந்திரியானாம் ச |
யத் தீநா ஸ்திதி ரூக்தா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka32--Panchajana shabditaanaam a akaashasyendriyanam cha|
yadadeena sthiruktaa tadbrahma Srinivasanama bhaje||
33.சர்வஞத் வாதியுதம் யதேவ வியதாதி காரணத் வேன|
ஸ்ருதயோ வதந்தி ஸர்வா :தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka33---Sarvajnat vaadiyutam yadeva viyadaadi karanat vena||
shrutyovadanti sarvaaha tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
34. யஸ்யை தத் கர்மேதி ஸ்ருதி ரக்ஷாதி ப்ரமாண சித்தஸ்ய |
ப்ருதே யத் கார்யத்வம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka34--Yasyaitat karmeti shrutirakshaadi pramaana siddhasya|
broote yat kaaryatvam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
35. த்ருஷ்டவ்ய இதிய உக்தஸ்தஸ்ய அம்ருத ஹே துதாத் யுக்த்யா |
ஸ யதிதி கமயதி வித்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka35--Drashtavya iti ya utkastasya amruta hetutaadh yuktyaa|
sa yaditi gamayati vidhya tadbrahma Srinivasanama bhaje||
36. யஸ்யை கஸ்ய ஜ்ஞானநாத் ஞாதமிதம் பவதி ஸர்வமித் யுக்த்யா
கமயதி யது பாதானம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 36 --Yasyaikasya gnyaanaat gnyatamidam bhavati sarvamit yuktyaa|
gamayati yadopaadanam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
37.தஸ்தை :சிவாதி ஷப்தயர் அவிஹிதமபி வஸ்து யத் தர்மை :|
கமயந்தி யதிதி வித்யா :தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 37 --Taistaihi shivaadi shabdairabhihitamapi vastu yaddharmaihi|
gamayanti yaditi vidhyaaha tad brahma Srinivasanama bhaje||
38-- மங்வாத்யாப்த பஷூ ஸம்ருத்யுப ப்ரும்ஹித வேத மௌலி ஸித்தயா |
யத்தே தத்வமாசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka38---Manvaadhyapta bahusmrutyupa bruhita veda mouli siddatayaa|
yadde tutvamachaalyam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
39--த்ரவைகயமேவ நியதம் ப்ரக்ருதி விக்ருதியோர் ந ஸா ஜாத்யம் |
சிதசிக் சரீரகஸ்ய ப்ரஹ்மண ஏவாத்ரா ஹேது கார்யத் வாத் ||
sloka 39--Dravyaikyameva niyatam prakrit vikrutyor na saa jaatyam|
Chidachic chareeraksaya brahmana evaatra hetukaaryat vaat||
40-- அந்தர்யாமி ப்ரஹ்மண ஸி த்தத் வாத் தேஹ தேஹி பாவஸ்ய |
அப்ரிதக் ஸித்தே ஜகதி ப்ரஹ்ம ப்ரதி தேஹ லக்ஷ்ம ஸத்வாச்ச ||
sloka40--Antaryaami braahmana siddat vaaddehadehi bhaavasya|
aprithaksiddhe jagati brahma prati dehalakshma satvaaccha||
41----தேஹ கதாவஸ்தானாம் தேஹின் ஆத்மந்யந் அந்வயா ச் சாபி |
யத் தேதுத்வம் ஆசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 41--Dehagataavasthaanaam dehin yaatmanyan anvayaa c chaapi|
Yad detutvam achaalyam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
42 --கணபக்ஷதி மதானாம் அன்யோன்யம் வ்யாஹாதத்வேந |
யத் தேதத்வம் ஆசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 42--Kanabhakshaadi mataanaam anyonyam vyaahatatvena|
yad detutvam achaalyam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
43. கர்மக்ருத போக்த்ருதாயா அகர்ம வஷ்யே ப்ரஸக்தய பாவனே |
யத்தேதுத்வம் ஆசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 43--Karmakrita bhotkrutaaya akarmavashye prasaktya bhaavena|
Yaddetutvam achaalyam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
44. ஸ்ருதிபிர் உப பாதித்வாத் ப்ரக்ருதி விக்ருத்யோர் அபேதஸ்ய |
யத் தேதுத்வம் ஆசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 44---Shrutibhir oopapaaditatvaat prakriti vikrutyor abhedasya|
yaddetutva machaalyam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
45.தத்வமஸி இத்யாதிநாம் அன்யபரத்வா ஜகத் ஸ்ரஷ்ரு :
ஸ்ருஜ் யஸ்ய ச ஜீவஸ்ய ஸ்வரூப பேதஸ்ய துஷ்ப்ரகம் பதய ||
sloka 45---Tatvamase etyaadeenam anyaparatvaa jjagat srashtuhu|
srujyasaya cha jeevasya svaroopabhedasya dushprakampatayaa||
46.ஜீவாஹித கரணேபி ஸ்வாஹித கரண ப்ரஸங்க விரஹேண |
யத்தேதுத்வம் ஆசல்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 46---Jeevaahita karanepi svaahitakarana prasanga virahena
Yaddetutvam achaalyam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
47. ---அஸஹக்ருத க்ஷிரா தேர்தத்யாரம்ப தர்ஷனா லோகே |
ஸஹகாரி நியம விரஹாத் ஷக்தி மதாம் தேஷு தேஷு கார்யேஷு |
sloka 47 Asahakruta ksheeraderdadhyaadyaarambha darshanaa loke|
sahakaari niyama virahat shakti mataam teshu teshu kaaryeshu||
48--ஸஹகார மந்த்ரைவம் ஜகதாரம்பஸ்ய ஸம்பவாத் ப்ரக்ருதே |
யத் தேதுத்வ மாசல்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 48--Sahakaaramantaraivam jagadaarambhasya sambhavaat prakrute|
Yad detutvamachaalyam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
49--- தர்மி க்ராஹகமாநாத் யத் வஸ்து யதைவ ஸித்தயதி ததைவ |
தத் ஸ்வீகார்யம் ஸர்வை : ப்ரஹமேகம் நிஷ்கலம் பஹூ பவதி |\
sloka 49--Dharmi graahakamaanaat yadvastu yathaiva siddhyati tathaiva|
tat sveekaaryam sarvaihi brahmekam nishkalam cha bhahu bhavati|\
50--இத்யாகமஸித்தே அர்தே லௌகீக சோத்யஸ்ய நிரவகா ஷ்த்வாத் |
யத் தேதுத்வமாசால்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 50---Ityaagamasiddherthe loukika chodhyasya niravakaa shatvaat|
yaddetutvamachaalyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
51--லீலா ப்ரவ்ருத்த ஸ்ருஷ்டாவ ஸம்பவான் நிஷ்பர்யோ ஜனத் வஸ்ய |
யத் தேதுத்வம் ஆசல்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 51--Leela pravrutta srushtava sambhavaan nishprayo janatvasya|
Yaddetutvam achaalyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
52--ப்ராஜ்ஞான் அதிஷ்டதாநாம் தார்வாதீநாம் அசேத நாநாம் ச |
திருஷ்ட :கார்யாரம்ப :தஸ்மாதசித :ப்ரதானஸ்ய ||
sloka 52--Pragnyaan adhishthitaanaam daarvaadeenaam achetanaanaam cha|
drushtaha kaaryaarambhaha tasmaadachitaha pradhaanasya||
53. கார்யாரம்பகதாயா: ஸாங்க் யோக்தாயா
அஸம்பவாச் ச்ரௌதம் |
யத் தேதுத்வம் ஸூத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 53--Kaaryaarambhakataayaaha sankhyoktaaya asambhavaac chroutam|
yaddetutvam sudrudam tadbrahma Srinivasanama bhaje|\
54.பரமாணவோ நிரம்ஷா யதி யோக ஸம்பவாத் தேஷாம் |
த்வயணு காரம்போ நஸ்யாத் யதி ஸாம்யாஸ்தேபி தத் வத் ஸ்யு :
sloka 54 --Paramaanavo niramshaa yadi yogaasambhavaat teshaam|
Dvyanu kaarambho na syaat yadi samshaastepi tadvat syuhu||
55. இதயந வஸ்தே த்யாத்யை :வைசேஷிக தர்ஷனஸ்ய த்ருஷ்டத்வாத் |
யத் தேதுத்வம் ஸூத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 55--Ityanavasthe tyaadhaihi vaisheshika darshanasya dushtatvath|
yaddetutvam sudrudam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
56.க்ஷணிகபரமாணுவாதே பரமாணூநாம் ப்ரதிக்ஷணம் தவம் ஸாத் |
தை :ஸமுதாய சித்தே :ததஸித்தௌ தேஹீ ஸித்தீ விரஹாச்ச ||
sloka 56 --Kshanikaparamaanuvaade paramanoonam pratikshanam dhvam saat|
Taihi samudaayaasiddhehe tadasiddhou dehi siddhi virahaccha||
57.ஜகதாரம் பஸி த்தியா து :ஸதத்வாத் பௌத்த தர்ஷணஸ்யாபி
யத் தேதுத்வம் ஸூத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 57---Jagadaarambhasiddya duhshtatvaat bouddhadharshanasyaapi|
Yaddetutvam sudrudham tad brahma Srinivasa nama bhaje||
58--ஜ்ஞான விஷய அஷரயாணம் உபலம்பே ஸத்ருஷி பாதவிரஹே ச |
விஷயா ஷ்ரண்யோ நிரஸ்ய ஜ்ஞானஸ்யை கேஸய பாரமார்த் யோக்தயா ||
sloka 58--Gnyaanavishayaashrayaanaam upalambhe sadrishi baadhavirahe cha|
Vishyaashranyoo nirasya gnyasyakesaya paramaarthyoktyaa||
59.யோகா சாரமதஸ் யாப்யதி தொவ் : ஸ்த்யேநா ப் ரமாணத் வாத் |
யத் தேதுத்வம் ஸுத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 59--Yogaachaaramatasyaapyati dauho sthyenaapramaanat vaat|
Yaddetutvam sudrudham tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
60--ஸ்வஸ்மின் ப்ராண ஸத்தவே அஸத்தவே வா ஸூன்ய வாத்ஸய |
உன் மஜ்ஜன விரஹேண ஸ்வாஸித்தயா பாதகத் வேந ||
sloka 60--Svasmin pramaanasattvesattve vaa shoonya vadasya|
unmajjana virahena svaasiddhya paadakat vena||
61--அத்யந்தம் து :ஸ்ததயா மாத்யா மிகீயஸ்ய பக்ஷஸ்ய |
யத் தேதுத்வம் ஸு த்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே |
sloka61--Atyantam duhsthatayaa maadhyamikeeyasya pakshasya|
Yaddetutvam sudrudham tadbrahma Srinivasanama bhaje|\
62--தேஜோ அந்தகாரயோரிவ பரஸ்பர விருதையோர் உபையோ :|
ஸ்ரவஸ் மின்னபி வஸ்துநி ஸத்வா அஸத்வாதி தர்மயோ :கதநாத் ||
sloka 62--Tejondhakaarayoriva paraspara virudhayor ubhayoho|
Sarvasminnapi vastooni sattvaasattvaadi dharmayoho kathanaath||
63. அத்யந்தம் து :ஸ்ததய ஜைனாபி மதஸ்ய பக்ஷஸ்ய |
யத் தேதுத்வம் ஸுத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 63--Atyantam duh sthatayaa jainaabhi matasya pakshasya|
Yaddetutvam sudrudham tad brahma Srinivaas nama bhaje||
64-- பஷுபதி ரேஷ ஜகத :கர்தோ பாதான காரணம் த்ரிகுணம் |
அனுமான கம்ய ஈஸ்வர இதி வேத வ்ருத்த கல்பநாத் பஹுதா ||
sloka 64 --Pashupati rasheshajagataha kartopaadaana kaaranam trigunam|
Anumaanagamya eershvara iti vedaviruddhakalpanaat bahuddha||
65---கரணம் யதா அதி திஷ்டதி ஜீவ :ப்ரக்ருதிம் ததை வேஷ :|
அதி திஷ்டதி யுபகமே ஸூகது :காதேஹ:ப்ரஸங் காச்ச||
sloka 65---Karanam yathaadhitishthati jeevaha prakrutim tatthaiveshaha|
adhitishthateetyupagame sukhaduh khaadehe prasangaaccha||
66-- பஷுபதஸ்ய மதஸ்யாப்யதி து :ஸ்தத்வாத் ஸ்ருதி ப்ரமிதம்|
யத் தேதுத்வம் ஸூத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 66--Paashupatasya matasyaapyati duh sthatvaat shrutipramitam|
Yaddetutvam sudrudham tadbrahma Srinivasanama bhaje||
67--வ்யூஹ விசேஷ பரத் வாத் ஜீவோத்பத்யாதிவாதி வசநஸ்ய |
வேத விரோத பாவாத் குத்ராபிச பாஞ்சராத்ர தந்த்ரஸ்ய ||
sloka67--Vyooha visheshaparatvaat jeevotpatyaadivadi vachanasya|
veda virodhaa bhavaat kutraapi cha paancharatra tantrasya||
68--அப்ராமாண்யா பாவாத் ப்ரமாண மூர்தன்யா தந்த்ர ஸித்ததயா |
யத் தேதுத்வம் ஸூத்ருடம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 68--Apramaanyaabhaavaat pramaanamoordhanya tantra siddhatayaa|
Yaddetutvam sudrudham tadbrahma Srinivasanama bhaje||
69.--ஞ்ஞாதே ப்ரஹ்மணி ஸர்வ ஞ்ஞாதம் பவதீதி யா ப்ரதிஞ்யோக்தா|
உத்பத்யனப்யுபகமே தத நிர்வாஹந் நிஷேத விராஹச்ச ||
sloka69--Gnayaate brahmani sarva jnaatam bhavateeti yaa pratingyokta|
Utpattyanabhyupagame tad nirvaahaa nishedha virahaacha|\
70--ஸ்வீகர்தவ்யோத்பத்தி :ப்ரஹ்மத ஏவேதி நிச்சயாத் வியத:|
யத் கார்யத் வம்பக்கம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 70--Sveekartavyotpattihi brahmata eveti nischayaat viyataha|
yat kaaryatvamabhaagnam tadbrahmaSrinivasanama bhaje||
71-- ஸ்வஸ்ய பஹுத்வோத்பத்தி ஸங்கல்பய ஸமஸ்தமஸ்ரு ஜதிதி ஸித்தயா |
ப்ரஹ்மைவ வாயுரூபஸ்மாத ஜநிஷ்ட வஹ்னி ரூபமதி ||
sloka 71--Svasya bahutvotpattee sankalpya samastamasrujaditi sidhyaa|
Brahmaiva vayuroopaattaasmaada janishta vahniroopamiti||
72-- அர்த்தாவகதே : ஸித்தா ஸ்ருத்யந்தரதச்ச ஸர்வஸ்ய |
யத உத்பத்தி :ஸாக்ஷத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 72--Arthavagatehe siddha shrutyantaratascha sarvasya|
yata utpattihi saakshaat tad brahma Srinivasanama bhaje||
73 --உத்பத்தி ப்ரதி ஷேதாத் நித்யத்வோக் தேச்ச ஜீவஸ்ய |
நாஸ்த்யுத்பத்தி ரதாபி ப்ரதிஞ்ஞயா ப்ராகுதாஹ்ருதயா ||
sloka 73--Utpattipratishedhaat nityatvoktescha jeevasya|
Naatstyutpattirathapi pratignyayaa praagudaahrutayaa||
74---சங்கோசாதிவிகாரி ஜ்ஞாக்ய குண ப்ரணாடிகயா |
யத் கார்யத் வம பக்னம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 74 --Sankochaadivikaarignyana khyaguna pranaadikayaa
Yatkaaryatvamabhaagnam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
75--ந ஜ்ஞாநமாத்ரமாத்ம நாபி ச விக்ஞாத்ருதைக ரூபோ வ |
ஜ்ஞானஸ்வரூபதாயா : ஸ்ருதிபிர் விஞ்ஞாத்ருதாய ச ||
sloka 75--Nagyaanamaatramaatmaa naapi cha vignyaatrutaikarupo va|
gnyaanasvaroopataayaaha shrutibhirvignyaatrutaayaascha||
76--தஸ்ய பஹுஷோ அபிதாநாத் உக்தக்ஞாந ப்ரணாடிகயா |
யத் கார்யத்வமபக்நம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 76 --Tasya bahusho bhidhaanaad uktagnyana pranaadikayaa|
yatkaaryatvamabhognam tad brahma Srinivaas nama bhaje||
77 யச் சோதிதேஷூ கர்மஸ்வாத்மா கர்த்தா ததாஅஸ்ய விதேச்ச |
பலவத்தாயா : ஸித்தே :தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 77---Yacchoditeshu karmasvaatmaa kartaa tadaasya cha vidhescha\
Phalavattaayaaha siddhehe tadbrahma Srinivasanama bhaje||
78-- லௌகிக வைதிக கர்மஸூ கர்த்ருத்வம் ப்ரத்ய காத்ம நோ யத்தத்
யத் ஆதீனமாஹ நிகம : தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 78--Loukikavaidikakarmasu kartritvam pratyagaatmano yattat|
yadadheenamaaha nigamaha tad brahma Srinivasa nama bhaje||
79--கோத்வாதிரிவ கவாதேராதித்யாதே: ப்ரபாதிரிவ |
யஸ்யாம் ஷோ அஸௌ ஜீவஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 79--Gotvaadiriva gavaaderaadityaadehaha prabhaadiriva|
yasyaam shosau jeevastadbrahma Srinivasanama bhaje||
80 ---ஜீவோபகாரதாய தத் கரணாநாம் அணூநாம் ச |
ஏகாத சேந்த்ரியாணாம் ப்ராணஸ்ய ச வாயுதோன்யஸ்ய ||
sloka 80--Jeevopakaarakatayaa tat karanaanaam anoonaam cha|
ekaada shendriyaanaam praanasya cha vaayutonyasya||
81-- கரணஸ்யா ணோர்யஸ்மாத் உத்பத்தே: ஸ்ரூயமாணா தயா |
யத் கார்யத்வமபக்நம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 81---Karanasya noryasmaad utptehe shrooyamaanatyaa|
Yatkaaryatvambhaagnam tad brahma srinivasa nama bhaje||
82---அக்னி யாதிதேவதாநாம் ஜீவா நாம் சேந்திரியாத் யதிஷ்டாநா ம் |
யத் ஸங்கல்பாயத்தம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
sloka 82--Agnyaadidevataanam jeevaanaam chendriyad yadhisthaanam
yatsankalpaayattam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
83--மனஸா சஹேந்த்ரியத்வம் வாகாதீநாம் ச சக்ஷூராதீநாம் |
கீதாஸு யேந கீதம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 83---Manasaa sahendriyatvam vaagaadeenaam cha chakshuraadeenaam|
geetaasu yena geetam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
84-- தேஜோ ஜல ப்ருத்வீநாம் அண்டாதி வ்யஷ்டி ஸ்ருஷ் ட்யர்த்தம் |
அந்யோந்யம் யந்மி ஸ்ரீ கரணம் தத் கர்த்ருகர்த்ருகத் வேந ||
sloka 84-- Tejo jala prithiveenaam andaadi vyashti srishtyartham |
anyonyam yanmi shree karanam tat kartrukartrukat vena||
85--தேவாதி நாமரூப வ்யாகரணம் வ்யாஹரன் நிகம :|
யத் கார்யம் தத் கதயதி தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
sloka 85--devaadi naamaroopa vyaakaranam vyaaharan nigamah|
yat kaaryam tat kathayati tad brahma Srinivasa nam bhaje||
86--பஞ்சாக்நி விஷயவித்யா ஸந்ஸ்க்ரிதி பந்தோத்தகேத விவ்ருதி பரா |
இஷ்டா பூர்ததாதி க்ருதோ தேஹா தேஹாந்த்ர ப்ராப்தௌ ||
sloka 86 --Panchhgni vishayavidhya sanskriti bandhotthakheda vivruti paraa|
ishtaapoortaadikrito dehaaddehaantara praaptau ||
87-- கதிமாஹ பூதஸூக்ஷ்மைஸ் ஸம்பரிரப்தஸ்ய ஸேந்த்ரிய ப்ராணை :|
யத் ஸங்கல்பா யத்தாம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 87---Gatimaaha bhootasookshmais samparirabdhasya sendriya praanaihi|
Yatsankalpaayattaam tadbrahma Srinivasanama bhaje||
88- ஸூக்ருதபலே பூக்தே ஸத்யபுக்தபல கர்மபிஸ் ஸஹித :|
யஸ்ய இச்சயா அவரோஹதி தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 88--Sukrutaphale bhukte satyabhuktaphala karmabhis sahitaha|
yasyechchayaa varohati tad brahma Srininavasa nama Bhaje \\
89--வித்யாகர்ம விஹிநா: பாபக்ருதோ யஸ்ய ஸங்கல்பாத் |
நரகாநேவ பஜந்தே தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 89--Vidhyaakarma viheenaaha paapakruto yasya sankalpaat|
narakaaneva bhajante tad brahma Srinivasanama bhaje||
90--அவரோஹன் ககனாத்யைஸ் ஸம் ஸ்லேஷம் |
நிஷிக்ராம த்யநதி சிராத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 90-- Avarohan gaganaadh yaissam slesham kamapi yatkritam praapya|
Nishkraama tyanati chirat tad brahma Srinivasa nama bhaje||
91-- மேகான் நிஷ்க்ராந்தஸ்ஸன் வ்ரிஹிபிரன்யஸ்ய தேஹதாம் ப்ராப்தை |
ஸிலஷ்யதி யத்ஸங்கல்பாத் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
slishyati yatsankalpaat tad brahma Srinivasa nama bhaje||
92--யத வேஷந்த ப்ரப்ருதீன் யத் யாஸ் சர்யாணி தேஹி நாம் ஸ்வப்னே |
ஸ்ருஜதி யதசிந்த்ய ஷக்த்யா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka--92--Yathaveshanta prabrhiteen yatyaas chaaryaani dehinaam swapne|
srijati yadachintya shaktyaa tadbrahma Srinivaas nama bhaje|\
93--ஆயஸ்தோஅயம் ஜீவ :கரணைஸ்ஸஹ தூலதல்ப இவ |
ஷேதே யத்ர ஸூஷூப்தௌ தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 93--Ayostoyam jeevaha karnaiissaha toolatalpa iva|
shete yatra sushuptoo tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
94--யத்ர ஷயநேந ஜீவஸ் ஸ்வாஸ்த்யம் ஸமவாப்ய பூயோ அபி |
உத்திஷ்டதி தல்பாதிவ தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 94-- Yatra shayanena jeevas svaasthyam samavaapya bhooyopi|
ottishtati talpaadiva tad brahma Srinivasa nama bhaje||
95--யத் காரிதாஸூ ஜாக்ரத ஸ்வப்ன ஸூஷூப்தய அத்யவஸ்தாஸூ |
மூர்ச்சோ அந்யாப்யோ பின்னா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 95---Yatkaaritaasu jaagratasvapana sushuptya adhyaavasthaasu|
moorcha anyaabhyo bhinnaa tad brahma Srinivasa nama Bhaje|
96--யத் ஸம்பந்தாஜ் ஜீவோ ஜாயந்தே ஜாக்ரதாதயோ தோஷா :|
தேந ஷரீரேண ஸமம் ஸ்தயபி யோகே ந தே தோஷா :||
sloka 96 --Yatsambandhaajeeve jaayante jaagradaadyo doshaaha|
tena shareerana samam satyapi na te doshaha||
97-- யஸ்மின் ஸம்பத்யந்தே ஹேயாநாம் ப்ரதிபடஸ்வபாவ தயா |
கல்யாண குண தயாபி ச தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 97 --Yasminsambandhyante heyaanaam pratibhatasvabhaavataya|
kalyana gunatayaapi cha tad brahma Srinivasa nama bhaje||
98--யஸ்யாம் ஷபூத மேதந் மூர்த்தா மூர்த்தாத்மகம் விஸ்வம் |
பாஸ்வத இவ ப்ரகாஷஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 98 ---Yasyaam shambootametan moortaamoortaatmakam vishvam|
bhaasvata iva prakashas tad brahma Srinivaas nama bhaje||
99-- ஸர்வஸ்மாத்பரமம் யத் யஸ்மாத் பரமம் ந கிஞ்சித ப்யஸ்தி |
குண தஸ் ஸ்வரூபதோ வா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 99----Sarvasmaatparam yat yasmaatparam na kinchidapyasti\
gunatasvaroopato vaa tad brahma Srinivasa nama bhaje||
100-- கர்மபி :உபாஸனைச்ச அஷேஷை : ஆராதிதம் ப்ரஸன்னம் யத் |
ஸகலபல ப்ரதமேகம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 100-- Karmabhir oopaasanaischa asheshair aaraadhitam prasanam yat|
sakaalphala pradamekam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
101 -- வைச்வானர தஹ ராத்யா யத்வித்யா ச சோதநாத்ய பேதேந |
ஷாக்தத்வயே அப்ய அபிந்நாஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 101 --Viashvaanara daharaadhyaa yadvidhya aschoodananaadhya bhedena|
Shaakhaadvaye apyabhinnaas tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
102 ---யதுபாஸனோபக்ருதயே த்வாந்மாதே ப்ராணத் த்ருஷ்டி ரூபே யே |
உத்கீ தோபாஸ்தி தவே உத்காதரி ப்ராணத் த்ருஷ்டி ரேகஸ் யாம் ||
sloka 102--Yadupaasanopakritye tvaanmaate praanadrishtiroope ye|
udgeethopaastee dve udgaatari praanadrishtirekasyaam||
103--உத்கீதாங்கே ப்ரணவே த்விதரஸ்யாமிதி ச ரூபபேதந |
வித்யே தே பித்யேதே தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 103---Udgeethaange pranave tvitarasyaamiti cha roopabhedena|
vidhye te bhidyete tadbrahma Srinivaas nama bhaje||
104-- கௌஷீத க்யுக்தாயாம் யததீனப்ராண விஷய வித்யாம் |
சாந்தோக்யோக்தாயாம் ச ஸ்ரேஷ்ட யவத : ப்ராண ரூப வேத்யஸ்ய ||
sloka 104--Kousheetakyuktaayaam yadadheena praanavishaya vidhyaayaam|
chandogyoktaayaam cha shreshtyavataha praanaroopa vedhyasya||
105-- ச்ரேஷ்டயோப பாதநஸ்ய ச ஸர்வஸ்யாப் யேக ரூபதா |
வித்யே உபே அபிந்நே தத்ப்ரஹ்மா ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 105 --Shreshtyopapaadanasya cha sarvasyaapyeekaroopataa|
vidhye ubhe abhinne tad brahma Srinivasa nam bhaje||
106-- பரவித்யா கிலாஸ்வபி சிதசித் வ்யாவரிதகை விசிஷ்டம் யத் |
ஸத்யத்வாத்தயை : யம் ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 106 --Paravidhyaasvakhitasvapi chidachid vyaavartakairvishishtam yat|
satyavaadhyairyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
107--- வாஜஸநேயே ஸாம்நி ச யத் தீனப் ப்ராண விஷய வித்யாயாம் |
ப்ராணோபாஸன நிஷ்டை :பூர்வம் பரதச்ச புக்திநாம் ||
sloka107--Vaajasaneye saamnicha yadadheena praanavishyavidhyaam|
praanopaasananishthaihi poorvam paratascha bhukteenaam|
108--ஆசமநே விநியூக் தாஸ்வப் ஸ்வேவ ப்ராண வாஸஸ்த்வம் |
அநுஸந்தேயம் விஹிதம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
|
sloka108--Aachamane viniyuktaasvapsveva praanavaasastvam
anusandheyam vihitam tad brahma Srinivasa nama Bhaje||
109 --உபநிஷதி வாஜிநாம் த்வி : ஸ்ருதா அபி சாண்டில்ய வித்யைகா |
ஏகத்ர யஸ்ய கதயந்த்ய மோக ஸங்கல்பதாக்ய குணம் ||
sloka109--Upanishadi vaajinaam dviha sritaapi shaandilyavidhyaikaa|
ekatra yasya kathayantya mogha sankalpa taakhyagunam|\
110--தஸ்யைவ விததி பேதாந் ஸர்வ வசித்வ ப்ரஷாஸித் ருவாத்யான் |
அன்யத்ர ப்ராஹ குணாம்ஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 110--Tasyaiva vitatibhedaan sarvavashitva prashaasitritvaadhyaan|
anyatra praaha gunaams tad brahma Srinivasa nama bhaje|\
111-- ஆதித்ய மண்டலஸ்தம் த்வஹரிதி நாம்நா யதக்ஷி நிஷ்டம் து |
அஹ்மிதி நாம்நோபாஸ்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 111--Aadityamandalastham tvahariti naamnaa yadakshinishtam tu|
ahmiti naamnopaasyam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
112--யதூத்யூ வ்யாப்த் யாதி குணா அல்பாயத நான்ய விஷய வித்யாஸு |
வ்யவதிஷ்டந்தே த்யேயாஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 112--Yadhyuvyaadi guna alpaayatanaanyavishaya vidhyasu|
Vyavatishthante dhyeyaas tad brahma Srinivasa nama bhaje||
113-- ப்ரஹ்ம ப்ராப்தி பலைகா நாந்ய அத :புருஷ வித்யயோர் பேத :|
யத் ப்ராப்தய ப்ராப்திப்யாம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 113 -- Brahmapraaptiphalaikaa naanyaataha purushavidhyayorbhedaha\
Yatpraaptyapraaptibhyaam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
114-- யதுபாஸனா விதாயக வேதத்ய யேந பவந்தி விநியுக்தா :|
மந்த்ராஷ்ஷம் நோ முக்யாஸ் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 114--Yadupasana vidhaayaka vedaadhyayane bhavanti viniyuktaha|
mantraassham no mukhyaas tad brahma Srinivasa nama bhaje||
115 -- யத் வித்யா பல பூதௌ யாந்நிஷ்டஸ்ய ஸூக்ருத துஷ்க்ருதயோ :|
நிஸ்சேஷ தயா ஹானிஸ்தன் மித்ரா மித்ரயோ : ப்ரவேஷஸ்ச ||
sloka 115--Yadvidhya phalaboothooyo yannishtasya sukirtadushkrutayoho|
nissheshatayaa haanistanmitraa mitrayoho praveshascha|
116-- த்வா வேதயோர் த்வ யோரபி சிந்தன மகிலாஸு வித்யாஸூ |
யச் சிந்தனவத் கார்யம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
sloka 166--Dvaavetayor dva yorapi chintana makhilasu vidhyaasu|
Yacchintanavatkaaryam tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
117-- யத்வித்யா பலபூதோ விதுஷோ அகில புண்யபாப விச்லேஷ :|
தேஹர் நனிர் கமகாலே தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 117 --Yadvidhyaphalbhooto vidushokila punyapaapa vishleshaha|
Dehaannir gamakaale tad brahma Srinivasa nama Bhaje||
118-- யே சேமேஅரண்ய இதி ஸ்ருதிரிய மாஹார்ச்சிராதி கதிம் |
அகில யதுபாஸ காநாம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 118--Ye chemeranya iti shrutiriya maahaarchiraadi gatim|
akhilayadopaasa kaanaam tad brahma Srinivasa nama bhaje||
119-- ஹேயப்ரதிபடதாத்மகம் அமலத்வம் யஸ்ய ஸர்வ வித்யாஸூ |
உபஸம் ஹார்யம் ரூபம் தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே
Sloka 119---Heyapratibhatataatmakam amalatvam yasya sarvaridhyaasu|
Upasamhaaryam roopam tad brahma Srinivasa nama bhaje|\
120--- உஷஸ்தி கஹோல ப்ரச்ன ப்ரத்யுக்த்யோர் பேத தர்ஷநே அபி தயோ :
ஸர்வாந்தர த்வ மேகம் பஷ்டரு ப்ரதிவக்த்ரபி ப்ரேதம் ||
Sloka 120--Ushati kahola prashna pratyuktyor bheda darshanepi tayo ho|
Sarvaantara tvamekam prashtri prativakrabhi pretam||
121--- இதரத்வயா வருத்யரத்மிதி ப்ரதீதேர் விவக்ஷிதா தத்ர |
யத்விஷாய வித்யைகா தத் ப்ரஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 121--Itaradvya vrithyaarthamiti prateetervivakshitaa tatra
Yadvishaya vidhyekaa tad brahma Srinivasa nama bhaje||
122-- வாஜசனேய ஸாம்னி ச யத் விஷயே தஹரவித்யே யே |
ஸேதுத்வ விதரணாத்யை : ஸைவேயமிதி ப்ரதீய மானதயா ||
Sloka 122--Vaajasaneye saamni cha yadvishaye daharvidhye ye|
Setutva vidharanaadhyaihi seveyamiti prateeya maanataya||
123--" ஸர்வஸ்ய வஷீ " த்யாத்யை : குணாஷ்டக ஸ்யாத்ர வேத்ய தாவகமாத் |
பித்யேதே ந மிதஸ்தே தத் பஹ்ம ஸ்ரீநிவாஸ நாம பஜே ||
Sloka 123--"Sarvasya vashee" tyaadhyair gunaashtaka syaatra vedhya taavagamaat|
Bhidyete na mithaste tadbrahma Srinivasa nama bhaje||
124- உத்கீத வேதநஸ்யா பாவே அபி க்ரத்வ நுஷ்டிதே : ஸ்ரவணாத் |
தத் வேதநஸ்ய நியமாபாவஸ்ய க்ரதுஷூ லாபேந ||
Sloka124--Udgeetha vedanasyaa bhaavepi kratvanushthitehe shravanaat|
Tad vedanasya niyamaa bhaavasya kratushu labhena||
125-- தத் வேத நஸாஹிதா வா ரஹிதா வா தே அகிலா : க்ரதவ ;|